Lite från helgen.


Henke provar om Oskar kan sitta på axlarna...gick ganska bra! =)





Oskar har fått låna en "hoppgunga" av Ebbe. Mycket populär! =)


Lilla Ebbe var här och hälsade på idag. Liten sötnos...glömde fota medans de var här så det blev ett sistaminuten foto innan de gick. =)

Nu ska vi fika lite.

Hej svejs.

Idag är det den riktiga skyltsöndagen & 1:a advent! =)

Idag är det 1 advent! =)
Helt ofattbart vad fort tiden går! Vi ska ner på stan och gå på julskyltning lite senare i em, det snöar yttepytte lite så lite mysigt är det. =)
I fredags var jag på vinprovning med jobbet. Det var jätte trevligt och vi fick super god mat och dryck! =) Det var 2 kollegor till mig som stod för vinprovningen och matlagningen. Superduktiga! Till förrätt fick vi svartrots soppa med bröd bakat på pumpernickel, huvudrätt var gravad med alspånsrökt salt som var stekt i ugnen och till det var de grönsaker kokta i saffrans buljong, saffrans sås och aioli och till efterrätt var det chokladmousse tårta. Magnus hade lagat all mat alldeles själv och Jan hade rekommenderat viner. Kan bara säga att det var en SUCCÉ!!! Jan hölli vinprovningen. Han hade en genomgång om viner och vinprovning sen fick 6 st glas med vin som vi skulle para ihop med 6 st olika vinbeskrivningar som vi fått. Det var inte det lättaste kan jag säga....
Sen blev det fest.....


Den fantastiska maten. Tårtan var så god att jag glömde knäppa en bild innan jag börjat äta av den... =)


Mina glas och vinbeskrivning. Jag hade 4 rätt av 6 möjliga tror jag. =)



Notera Pias före och efter vinprovningenbild...och så är det Nina på en efterbild! =D


Igår kväll var Daniel och Josefin här och och smakade på min allra första Porterstek...blev faktiskt ganska så gott... =)



Daniel & Oskar igår kväll.


Nu vänta vi på Lars, Emelie & lilla Ebbe. Dom är i Sundsvall över helgen och ska komma förbi och fika.


Hej Svejs!

Vinprovning & stek...


Igår var jag och Oskar och shoppade lite i Birsta...vi hade helt enkelt en mysig dag med prommis i solen och fika på cafe...mys i massor! =)



Oskar skulle absolut sitta i vagnen på bussen hem... =)


Mycket som händer för första gången nu! =)

Igår kväll var jag hem till Therese på ett litet homeparty med hudvårdsprodukter( eller va jag ska kalla det....) Erika tror jag att hon hette hon som hade hand om oss ( jag, Josefin, Thilde, Helen och Therese), hon kom från ett företag som hette Mary Kay... Vi fick en grundlig rengöring och insmörjning av händer, ansikte och läppar. Grejerna kändes jättesköna och bra men det var ganska så ordentliga priser...
Jossan knäppte lite kort som kommer så snart jag fått dem. =)

Ikväll ska jag på min första vinprovning...ser fram emot det och imorgon är det dax för min första tillagning av porterstek...ser fram mot det också. Mycket spännande!! =)

Idag så tänkte jag ta en prommis ner till stan eftersom det är så fint väder. Allt var klappat å klart...skulle bara kika lite på nätet så jag la Oskar i soffan bredvid mig...då somnade han! Så nu sitter jag här med lillhjärtat sovandes på soffan, vill inte väcka honom utan han får sova klart där och så går vi ner lite senare på stan. =)


Bubben somnade på soffan i nyaste Sesame street tröjan...

Ha en toppen dag alla. Det ska vi ha!! =)

Chokladprovning.

Idag har varit en hektisk dag...vi började med att nästan försova oss till babysången...ja..jag vet...den börjar kl 10.00...men ibland är vi så trötta på morgonen! =) I vanlig ordning var babysången en hit för Oskar. Han hoppar och studsar i mitt knä så fort vi börjar sjunga, han håller på så pass mycket att han blir alldeles anfådd. Lillgubben tycker att det är så roligt! =)
Efter sången blev det en prommis till kyrkan i Skönsberg. Där var det dax för chokladprovning, en kvinna som hette Margaret kom från Spikarö Karamell & pralin och berättade lite om choklad samtidigt som vi fick olika smakprov. MUMS säger jag bara! =) Sen blev det gofika...

Dagen var inte över där....

Nu tog Oskar och jag bussen till IKEA. Köpte dryckesredskapen till fredagens vinprovningen, blev alltså 12 vinglas...6 till mig å 6 till Pia! =) Blev också lite annat som vi behövde...=)

Sen blev det bussen hem igen...

Direkt när Henke kom hem bar det iväg å träna...avslutade kvällen på Håkanstået så Oskar fick bada lite med pappan. =) 





Nu är det strax dax för sängen... Natti natti
 

Julskyltning...

Igår och idag på fm så har Henke, Daniel, Josefin, brorsan, Mattias och Johan varit och spelat frisbeegolf. Dom är helt sålda på detta! =) De var iväg förra helgen också och ska nog iväg nästa helg också... Det blir en bra prommis och ganska bra träning verkar det som för Henke har träningsvärk i nästan hela kroppen! =)
Frisbeepojkarn har skapat en sida på nätet där de ska skriva om sina frisbeeövningar, kolla in den här. =)


Så här kan det om man inte siktar...=)


På kvällen igår var brorsan, Daniel, Josefin och Mattias här och käkade...goda Mc Granby och gott dricka blev det. Kvällen avslutades med en match TP på PS2. Mycket trevlig kväll blev. Tack älskling för jättegod mat och tack Jossan för mycket god paj!

Idag har vi också varit ute i regnet på en liten julskyltning i Skönsberg. Ganska så mysigt faktiskt..vi tog en prommis dit och bussen hem. Glad blev jag för vi köpte ett par hemtovade ullsulor som jag kan ha i mina kängor i vinter! Supersköna! =) Daniel och Josefin var också där.


Vi fikade på julskyltningen...


Nu måste jag sluta för lilla sonen vill inte sova och klockan är ju nästan 22...ska mysa lite med honom. =)

Natti natti....

Lilla bubben...

Han mår inte så bra min lilla bubbe...han har lite feber, förmodligen ont i halsen och är allmänt hängig. Stackars lilla Oskar...=) För övrigt så är det ok med honom så vi fortsätter med Ipren och massor med gos i helgen..så får vi se hur han mår till veckan.

Idag har vi iallafall knäppt lite kort trots lite sjukdom...måste ju göra något på dagen...=) Gick ganska bra, tålamodet var ju såklart inte på topp för min lilla modell..





Ikväll ska vi äta kinesmat och ta det väldigt lugnt.

Nu ska jag passa på att städa lite medans pluppen sover.

Må så gott...

Längtar till julen... =)

Tror att både Henke och jag längtar lite till advent, jul och sånt! =)
Vi är i princip klara med alla julklappar, jag har gjort advent och lite juligt hemma, köpt Oskars julaftons outfit och lucia outfit samt att vi ikväll gjort en liten julskinka. Hihihihi =)


  
Griljering pågår...           Färdig skinka!!


Sååå mysigt och väldigt gott med julskinka!  =)


Igår när jag lagade mat och inte kunde roa Oskar kom jag på en briljant idé...SVTplay och Bolibompa är grejer det till och med för ½ års bebisar!! =)
Funkade perfekt! =)





Nu blir det glögg, skinkmacka och Efterlyst! Det är mys i stora lass... =)


Magsjuka...

Vet inte om Oskar har en släng av magsjuka... Han kräktes en gång inatt och så ser magen ut att vara lite i olag. Stackars lilla gubben. Trött var han idag oxå men nu har han iallafall vaknat från en väldigt lång fm tupplur (tror att han sov 3 timmar) och ätit lunch.

Nu är det kaffepaus och sen ska jag slå in lite julklappar...roligt! =)

Några bilder på Oskar idag. =)




Kramar!

Söndag...

Idag har Henric varit bakis...jättetrött å ont i knoppen men det är självförvållat så det har inte vart så synd om honom...! =)

Gårdagskvällen var jättetrevlig, jätte mysigt och fint litet hus har dom köpt Sammy & Lisa. Jag kom hem runt 22.30 tiden och Henke runt 01 ganska rund under fötterna...=) Oskar hade iallafall varit mycket snäll med farmor & farfar.

Idag har Daniel & Josefin varit här på en fika. Mumsigt! =)

Nu har jag fixat med granriset, blev faktiskt ganska bra! =)




Nu ska jag vila lite innan det är dax för tv och Filip & Fredik.

Hej Svejs!!

Bakning.

Nu ligger mina myskillar och sover så jag passar på att ta en kaffe och blogga lite. Henric har varit och spelat frisbeegolf på fm så han passar på att vila lite innan partajet ikväll. Ikväll ska vi nämligen till Sammy & Lisa på inflyttningsfest så Eva & KG ska vara barnvakt. =)



Igår blev jag så sugen att baka...å det sitter fortfarnande i! Hör och häpna! =) Idag har jag bakat chokladdoppade mandelbiscottis... Ganska så fina å goda blev dom. =)




Nu ska jag alldeles strax gå ut och fixa lite granris, ska ha det i blomlådan på balkongen.


Må så gott!

Fredagsmys!

Ikväll har vi fredagsmys tillsammans med brorsan & rallySally!

Vi har ätit Bite line pizza. Mmmm...va gott! =) Jag har även bakat kärleksmums tror jag att dom heter, blev oxå väldigt goda och självklart så sitter jag här och avnjuter ett glas rött. Mums!!

Nu ligger Henke med Oskar och ska försöka få honom att somna...han har nämligen börjat tjura lite när Henke ska lägga honom så nu blir det hårdkörning. Det är vi som bestämmer vem som ska ligga bredvid å inte Oskar...även fast Oskar verkar tro tvärtom... =)

  
Far & son myser... <3



Mina kärleksmums...

Nu ska jag å bror titta idol.

Hej Svejs!

Vart är det på väg...

Har putsat fönstren i köket och ska snart hänga upp lite nya gardiner... =) Tycker att det är helt fantastiskt härligt att få det gjort...å det blir så fräscht å fint! =) Sitter nu och funderar på när jag började tycka det var roligt att putsa fönster...har ingen aning men jag känner mig iallafall super nöjd!! =)

Lillbubben sover just nu så jag passar på att slänga i mig lite lunch...men nu måste jag fortsätta putseriet... =)

Hej svejs!!

Fasiken vad jag avskyr tandläkaren!!

Jag var till tandläkaren och lagade 2 hål igår och nu tror jag det har lossnat en bit från lagningen!! JÄKLA SKIT!!! Nu måste jag ringa dit imorgonbitti!! Jag tycker rktigt riktigt illa om tandläkaren så detta känns inte kul!!!

Nu är det efterlyst...måste titta! =)

Hej Svejs!

Müsli på lösvikt! =)

Måste bara få berätta vad jag upptäckt på ICA...müsli på lösvikt! =) ( kanske funnits länge...!?!)
Helt suveränt kan jag bara säga. Jag är inte någon fantast av aprikoser och torkade bananer, vill hellre ha lite mer nötter i min müsli vilket gick alldeles utmärkt att ordna när jag fick plocka själv! =)
(Helena det kanske är ngt för dig...?)

Ikväll så är Henric på hockey och vi har en mysig hemmakväll. =)

Ikväll har förresten Oskar borstat tänderna för första gången!! =) Gick jättebra, han blev lite arg när jag tog bort tandborsten...den var nog ganska skön mot kliande tandkött... =)

Satt och kikade på lite bilder och hittade den här...kan inte fatta hur snabbt tiden har gått! Det är nästan 4 månader sedan vi hade dopet...lillgubben...han var så söt i sin lilla klänning! =)




Nu ska jag dricka te å titta tv...

Hej Svejs!

Mormor är barnvakt...

idag till Oskar. Mamma är hos oss i 2 dagar så att jag slipper att bära på Oskar med opade handled, jättte snällt. I fedags var Oskar med farmor hela dagen av samma orsak. Det hade gått alldeles utmärkt. Han är så snäll vår lilla prins! =)

Nu sover han sin fm tupplur så jag ska nog passa på att smita iväg och träna...sen ska vi iväg och handla lite å så.


Solstrålen! =)


Hej Svejs!!

Hemma igen...

Nu är vi hemma igen, fick jättegod mat och tårta hos Eva & KG. Henrics morfar &  mormor, faster och man var också där. =) Nu har lillgubben somnat och Henric har gått ner till brorsan för att titta på kampsportstävlnig, själv sitter jag och myser i soffan med en god kopp te.





Hej Svejs.

Liten update på farsdag!

Igår kväll var jag och åt middag hemma hos Elisabeth tillsammans med Pia. Senare på kvällen var det dax för bio Coco- tiden före Chanel. Vi fick suderduper god mat och jag tyckte filmen var helt klart sevärd, tyvärr så tyckte varken Elisabeth eller Pia att filmen var speciellt bra...

Henric och Oskar var till familjen Micha och åt tacos.





Efter dagens lunch knäppte Henke kort på Oskars 2 små tänder... =)



Nu ska vi alldeles snart börja göra oss iordning för att åka till Håkanstået på farsdagsmiddag. Henric fick en skjorta av Oskar på farsdag, tyvärr så var den lite för liten så vi måste byta...

Massor med mys till er!

Min blivande pepparkaksgubbe! =)

Nu har det kommit...julaftons outfiten och pepparkaksgubbedräkten!! =) Jättefint!! =) Håller på att tvätta upp kläderna, de luktar så illa när de är nya ur förpackningen.
Bilder på Oskar i kläderna kommer...bjuder på en förhandstitt då han fick prova pepparkaksgubbehatten igår kväll... min lilla plutt! =)




Ikväll ska jag till Elisabeth tillsammans med Pia. Vi ska få middag och sen blir det bio, Coco -livet före Chanel ska vi se. Oskar och Henke ska ha en mysig hemmakill kväll.

Må så gott alla...nu ska vi åka till Daniel och Josefin. Hej Svejs

Svininfluensan!

Nu säger de på nyheterna att rekommdenationerna för vaccinering  mot svininfluensan ändras....nu rekommenderar de att man vaccinerar barn från 6 månader.

Hmmmm...alltså jag blir tokig...vet inte vad jag ska tro...

Som några av er kanske vet så är jag lite mot denna hetsvaccinering av allt och alla...

Suttit och försökt hitta information om bla risker med vaccinering av småbebisar som Oskar. Vad jag kan se så har man inte vaccinerat så småbarn i så pass stor utsträckninga att man exakt vet vad som kan hända....Det finns endast preleminära rekommendationer... Usch va jobbigt, vet inte vad jag ska tycka! Vill ju inte att min lilla gullgubbe ska bli en försökskanin och inte vill jag att han ska bli jättesjuk....=(

Vad tycker ni om vaccineringen?




Ha en bra dag!     

Inte alltid lätt att vara Oskar...

Lilleman har varit lite gnölig ngr dagar och sovit lite dåligt på nätterna...å nu fattar mamman! =)
Lillgubben fick 2 sprutor i måndags (vaccin) vilket är en orsak men han får också 2 tänder på en å samma gång!! Känner och ser en till alldeles intill den första. =)Då är det inte lätt att vara liten....min lilla gosebebis.
Nu ska vi mysa å titta på film..har kommit 2 nya Johan Falk filmer.

Kram på er.



Nyopererad...

Nu är det gjort! Gick jättesnabbt och jättebra! =) Nu börjar bedövningen att släppa så nu börjar det göra lite ont...men lite Ipren fixar det i ett nafs...=) Nu är det bara att invänta en kallelse till handrehab.
Oskar har varit hemma med mormor medans jag var på sjukhuset. =)

Henke har slutat tidigt idag så han e hemma nu, han och Oskar passade på att bada i baljan.




Nu ska jag gå och vila med lillskrutten.

Kram kram


Äntligen!!

Imorgon är det dax för operation av min handled/tumme. Ska bli så skönt att äntligen få någon ordning på den. =) Har jäkligt ont i den nuförtiden...  Som ni förstår förutsätter jag att allt bara ska fungera efter operationen helt utan komplikationer...något annat är absolut inte tänkbart, jag ska ju börja jobba i januari!

Idag har Oskar och jag haft en biodag...helt för oss själva! =)
Trodde att det babysång imorse, men den va inställd av någon anledning...kom inte på det förrän vi stod utanför... =(  Vi hängde dock inte läpp speciellt länge...det blev barnvagnsbio istället! =) Brölloppsfotografen var det som stod på repertoaren...var väl sådär...inte superbra precis.

Nu ska vi dricka lite glögg...mumsigt! =)



Mc Granby

Igår skulle Henke göra middag. Det blev hemgjorda hamurgare och hembakt hamburgebröd, kan ju säga att det inte blev speciellt magert men FANTASTISKT gott!! Efter maten blev det TP på PS2. Jätteroligt! =)



Idag har vi shoppat julklappar! =) Det är såååå roligt! Sen fick vi middag hos KG & Eva.

Oskar har provat presenterna han fått från Kanada!



Nu är det Filip & Fredrik på tv och snart dax att slå in lite julklappar. =)

Må så gott.


RSS 2.0