Jämtlandstriangeln och måååånga bilder

I helgen har vi gått  Jämtlandstriangeln. En fjälltur på ca 4,5 mil. Vi startade i lördgasmorse hemifrån, lunchpaus i Duved hos Daniel & Josefin. Efter lunchen åkte vi vidare till Storulvån som var vår utgångspunkt.
Första dagen gick vi från Storulvån till Sylarna ca 16 km, solen lyste och värmde som tur var för det blåste ganska kalla vindar. Vid Sylarna tältade vi första natten. Allt gick jättebra och var supermysigt men ganska så kallt, för att inte tala om morgonen dag 2. Trodde att jag aldrig skulle tina upp igen! =) Dag 2 styrde vi kosan mot Blåhammarens fjällstation. Ruggigt, kallt och blåsigt sammanfattar den dagen ganska bra men det var ändå både roligt och mysigt. =) När vi hade gått i ett antal timmar kom vi fram till en bäck där det fick bli en liten vilopaus. Där hittade vi en skylt som sa att det bara var 4 km kvar till Blåhammarn. Tjoho jublade vi!! Vi hade nämligen averkat 15 km redan. Vad vi inte visste då var att dessa kvarvarande 4 km gick i KRAFTIG lutning....så när vi väl kom fram var vi rejält trötta. På fjällstationen hade vi bokat middag kl 18 och bäddar i ett 14-bäddrum. Låter kanske inte så märkvärdigt men efter en sån dag så var det uuuunderbart med en dusch, god mat och en säng! =). Dag 3 vaknade vi till strålande sol och en fantastiskt vacker höstdag. Efter frukost så gick vi tillbaka till Storulvån, 12 km blev det. Det var en toppen upplevelse att få göra det och kan varmt rekommderas!
Trötta men nöjda slappar vi nu i soffan efter att ha hämtat hem och myst med världens finaste och mest efterlängtade pojke!

Natti natti.

 








Förberedelser....

I em lämnade vi Oskar hos farmor & farfar, där ska han busa och mysa hela helgen. Vi har handlat packat och fixat hela kvällen och nu är vi väl i princip redo för fjällen. Tidigt imorgonbitti åker vi mot de jämtländskafjällen. =)






   Nu ska vi fortsätta med uppladdningen! =) 

The Michas!

Ikväll var det middag hos familjen Micha.
Daniel& Josefin och vi var inbjudna. Vi stod för förätten, familjen Micha för huvudrätten och Wiklund/ Olsson för efterätten. Skagentoast till förätt, entrecoté med hasselbackspotatis och sås till huvudrätt och en GI-tårta till efterätt. Mycket god mat blev det! =)
Väldigt bra initiativ och som vi sa, det får absolut  bli en tradition!! =)
Fick tyvärr inte någon bild på maten förutom tårtan. =)


Barnen hade såklart super roligt och kvällen slutade med en dans. Oskar var så jättetrött på slutet men vår tappra lilla pojke hängde med ända tills vi skulle åka, då tog det inte mer än 30 sek så sov han i bilen. Lillgubben mammas! =)


Höstrusk.

Igår var vi på höstens första öppnaförskola. Som vanligt en riktig succé! Oskar älskar att vara bland alla barn, sjunga sånger och leka!  Känns bra med tanke på kommande dagisinskolning. =)
Idag blev det en hemmadag. Vi har varit ute i höstrusket och cyklat lite, städat, pysslat lite och nu sover lillgubben.



Ikväll blir det fika med Pia & Elisabeth, ska bli så trevligt. =) Tror faktiskt att jag tar cykeln dit och hem så att det blir nån motion idag.

Annars så är vi full färd med planering och packning för helgens fjällvandring. Ser fram emot det som en tokig! =) Hoppas bara att det inte blir så mycket regn i helgen...

 Nu ska jag faktiskt passa på att slappa lite och läsa lite skvallertidningar.

Hej Svejs


Nya coola skor!

Nu kan lillgubben springa igen! Idag har vi köpt nya springskor. =) Blev mkt bra pris faktist, Stadium har tydligen 20% på alla skor just nu så ett par skor till Oskar för 119 kr kan man ju inte klaga på?! =)
När vi shopppat klart gick vi till Henke och väntade på att han skulle sluta för då skulle vi införskaffa regnställ till oss.

 

Nu sover pojkarna å jag har plockat lite men hamnadehär till slut...är liksom roligare. =)

Imorgon blir det premiärtur till öppnaförskolan igen. Känner att Oskar har liiite mkt energi som han borde få utlopp för och då tänkte jag att öppnaförskolan blir toppen bra! =)



När vi var på shopping så hittade Henric en cykelhjälm som han kunde tänka sig, så nu har vi alla 3 varsin hjälm. Mycket bra för jag har tjatat lite faktiskt. =)

Nu är det soffslappartid. Hej Svejs!


Ge och ta

I morse hämtade Henric & Oskar mig på jobbet och sen for vi direkt till Nyland, hem till mina föräldrar. Väl där så blev det fika och en massa surr. Vi( Henric, Oskar & jag) gick ut i skogen för att hitta kantareller efter fikat. Den svampturen slutade med en promenad i skogen bland snåren på ca 2,5 tim, en bortappad jympasko för Oskar och endast 4 st små kantareller... Skogen tog en sko och vi fick ngr ynkliga svampar!! Dåååååligt byte kan man nog säga.
Efter svampturen så kom även min faster Anna & hennes man"Bullen" och Peter, Jeanette & Alvin så det blev fullt hus till middagen. Roligt! =)
Imorgon ska Oskar och jag på sko shoppingtur. Lillgubben kan ju inte hoppa runt med bara en sko! =)

Ikväll hann vi även med en snabb fika hos Helena & Niklas. Dom har ju precis flyttat in i sin lgh på Köpmangatan och den är jättefin. Högt i tak, stora fönster och djupa fönstersmygar som man kan sitta i. Mysigt som tusan! =)

Kvällen har vi dock avlutat på ett fruktansvärt sätt... rostade mackor med marmelad och ost! Så gott men vansinnigt onyttigt....men det är ju fortfarande helg...eller hur?! =)


Selångermarknad i lördags. Väldigt spännande med helikoptern, där kunde Oskar ha stått hela tiden om han hade fått. =)

Snart sängen. Natti natti

Shopping

Oj oj oj va mycket fint Oskar skulle kunna få!!! Blir shopping galen när jag sätter igång. Vill ju att lillprinsen ska va fin och inte sakna något när han ska börja på dagis.
Idag blev det iallafall gummistövlar, långkalsonger, strumpor och ett par byxor. Har även lagt undan lite kläder på HM som Oskars faster Helena ska shoppa imorgon.
Att köpa gummistövlar till gubben var ju spännande kan jag ju säga....han har ju ganska tjocka vrister och då är det inte så lätt att komma ner i en gummistövel! =) Men det ordnade sig till slut för mammas lillhjärta!  



Tidigare ikväll så blev det pizza/sallad med Henrics mormor och morfar. Klantigt nog så knäppte vi inte ett enda kort.
Oskar har varit jättekinkig med maten i några dagar...idag så såg vi varför. Han håller på att få iallafall en hörntand möjligen två på samma gång, då är det såklart inte kul att äta något.


Avslöjad när han gjorde en övning upp på tvbänken!!!!!!!


En cool kille! =)

Imorgon jobbar jag så då får mina pojkar roa sig själva. Tror att det blir Selånger marknad tillsammans med farmor och farfarn. På söndagmorgon  blir jag hämtad på jobbet för att åka direkt vidare till mina föräldrar i Nyland.

Nu ska vi bara slappa och slöa i soffan...
Puss & kram

Lightning McQueen!

Snart har den här veckan sprungit förbi oxå. Jag har jobbat 3 nätter så Oskar har vrit med farmor tisdag och onsdag. Väldigt tacksam för hjälpen med barnvakt.


Idag har jag och Oskar varit hos Peter och Jeanette. Oskar har varit med Jeanette i lekparken undertiden jag och Peter har tapetserat i Alvins rum. Har man träffat Alvin så förstår man vilken tapet det det blev... Blixten McQueen såklart!!! =)


Imorgon tror jag att det blir en tur på stan för att inhandla lite dagisoutfits. Om bara ca 1 månad börjar Oskar på dagis. Mammas lilla bebispojke har blivit stor dagiskille! =) Helt galen tanke men den är sann.


Om 2 veckor styr Henric och jag kosan mot Jämtlandsfjällen. Lördag- måndag i tält och på fjällstation. Längtar jättemycket, det ska bli så skönt och roligt att komma iväg. Vi har så smått börjat fixa och dona med packning. =)


Oskar myser i fåtöljen hos Daniel & Josefin.



Oskar höll egentligen på att duscha här men blev akut traktorsugen! =)

 





Mera prao hos pappan!


Årets första svamp.

Sådärja! Då var året första tur till svampskogen avklarad. Jag, Henric och Oskar tog en sväng ikväll för att kolla av svampbeståndet. Hittade ganska mycket svamp (gula kantareller), men de flesta var fortfarande ganska små. En dryg timme var vi ute, sen tyckte Oskar att det fick vara nog.

Oskar praoar på pappans jobb.


Henric, Oskar och Daniel lekte lite i Hamnparken en eftermiddag.


Nu är det dags för sängen! Ska förtsätta läsa/lyssna på en super bra bok: Paganini Kontraktet av Kepler, den och Hypnotisören rekommenderas varmt.

Natti natti!

datakrångel!

Det är bla därför mina vänner som det är bloggtorka. =)
Väldigt lynnig dator, ibland går det enkelt medans nästa gång går det inte alls att ladda upp ens den minsta bilden!

Här kommer iaf en liten bildkavalkad...finns fler bilder som jag inte har just nu men kommer senare...


Henke & Oskar ska åka karusell, Larven! Så det var ingen lek.... ;)  Mycket poppis iallfall! =)  Mamma, Oskar och jag var på stan en varm dag och då blev det glass nere vid ån. De har blivit så jättefint när det byggt och gjort om där. Gillas hellt klart! =)




Lasse & Emelis bröllop i Hammastrand. Mycket vackert och roligt! Vi tackar såååå mycket för att vi fick vara med på er dag!
Vi har ju varit på ett bröllop till men de bilderna har jag inte just nu, återkommer med dessa.

Åh nu vaknar Oskar...
 Lovar att försöka bli lite mer aktiv...tror att det är ett kabelfel som är problemet så vi ska handla en ny sådan! =)

Hej Svejs så länge.

RSS 2.0