6 år...då är man stor! =)

Ikväll så har vi varit till familjen Broberg/ Johnsen. Agnes Brita Broberg fyllde nämligen 6 år i fredags. När man är 6 år är man minsann en riktig stortjej. =) Helt otroligt vad tiden bara sprungit iväg...kommer ihåg när lilltjejen Agnes var liten bebis. Vi hade en sån tur att vi fick middag och tårta, kakor och bullar till efterätt.
Riktigt super gott var det och som vanligt inte alls bra för min figur...=)





Imorgonbitti är det dax att besiktiga bilen. Klockan 07.15 har vi tid...en aningens tidigt tycker jag nog... Blir nog Henric som fixar med det. =)

Har ikväll bokat biljetter till barnvagnsbio den 7 oktober. Visst låter det roligt?! =)
Jag vet inte hur populärt det är så jag passade på att boka i tid. Bokade 2 biljetter, förmodligen ska jag och Oskar gå tillsammans med Christina och Nova. Vet att dom inte är i så bra form just nu så vi får hålla tummarna att dom känner sig pigga och krya till dess. =)





Nu är det dax att sova. Natti natti!


En killdag! =)

Idag har Henric och Oskar haft en "killdag". De åkte redan kl 9.00 imorse och kom inte hem förrän 15-tiden. =) Först var det kyrkis inne i stan tillsammans med Henke, Alvin, Nording och Nils. Efter kyrkis bar det av hem till Nording och Nils, där det serverades lunch.

Jag har varit till bregravningsbyrån med mamma för att ordna med en gåva till cancerfonden i samband med Catherines begravning. Skönt att ha det gjort... Känns så jäkla overkligt...ibland får jag känslan av att hon kommer att ringa vilken dag som helst...precis som om allt är som vanligt... Väldigt skum känsla kan jag säga...

På eftermiddagen var det dax för lite städning. Lika tråkigt som vanligt men det är roligt när det är klart! =) Ikväll är det återigen dax för F&S. Middagen har precis slunkit ner så nu laddar jag bara inför kvällen.. =)


Tror minsann att lille Nils var en liten retsticka idag... =)



Så här trött var Oskar efter en spännande dag med pappa! =)


Lite från helgen...

I fredagskväll var Mattias G här, vi åt middag ( lax och pressad potatis) och spelade TP. Johanna L kom också och spelade lite. Det var riktigt roligt att spela TP, det är inte ofta som vi spelar "vanliga" spel nuförtiden. Det blir gärna något på datorn eller TV-spel. En spel kväll lite nuådå med typ TP kan helt klart rekommenderas!  =)

Lördagsmorgonen startade på F&S! Imponerande om jag får säga det själv! =) Anna (+ Liam & Alva) och Therese var också där, jätte kul att inte vara själv! =) Liam och Alva skulle på barngympapasset som börjar direkt efter vuxenpasset.
Efter träningen åkte vi till Håkanstået, Oskar skulle bada och farmor/farfar ville mysa lite med Oskar.
Henke hade spelat på V75 så vi var absolut tvungen att var hemma till kl 18 då han skulle se travet på tv. =)  Blev endast 34 kr i vinst... =(

I söndags var det "Alle man ut",en frågeslinga runt Sidsjön, vi var dit och gick ett varv tillsammans med familjen Micha. Vi fikade etfer halva vägen, det blåste lite men annars var det jättemysigt! =)


På väg att fortsätta promenaden efter fikapausen.


Alva träffade en pytteliten hund, den var så liten att den inte syns bakom ägares ben.


Liam med sin egna svarslapp och penna redo för nästa fråga. 


Idag är det en helt vanlig måndag känns det som...jag är galet trött av någon anledning men ska försöka få något vettigt gjort iallafall.

Ha en fantastisk dag! <3

Så mysigt att vi är hemma alla tre ett litet tag...


Henke är ju hemma och utan arbete just nu så nu är vi hemma på dagarna alla tre, det är väldigt mysigt tycker både jag och Oskar... =) Vi får passa på att mysa nu för i november börjar han jobba igen och då återgår allt till det normala igen.

Igår var vi ute i farten hela dagen. Vi började med babysång i kyrkan på fm sen var det lunch tillsammans med KG och ett litet besök på Höglundaskolan och efter det blev det ett varv runt Sidsjön. Klockan 17 skulle jag möta Pia på stan för en fika. Oskar och Henric stannade hemma och myste för sig själva. Elisabeth och Lukas  följde också med så vi åt på café 1891 för Lukas ville äta pannkakor med sylt och grädde och det har dom där. En riktig sötnos är han den lille pannkaksätaren! =)



Idag så har vi varit på öppna förskolan och gjort hand och fotavtryck. Trodde aldrig att det skulle gå... Var helt säker på att Oskar skulle knyta handen när han fick tag i leran, men det gick hur bra som helst! Han var så duktig! =)
I em så hälsde Henrik och Alvin på, supersöta Alvin passade på att busa lite inne på Oskars rum och i sängen. Imorgon ska kanske Henrik & Alvin och Andreas & Nils och Henric & Oskar gå på kyrkis tillsammans. En riktig killdag! =)





Nu har Oskar precis somnat, Henric är hos Tommy och tittar på hockey och jag ska passa på att fixa å dona lite här hemma.

Hej svejs så länge!


Bio.

Igår kväll var vi på bio tillsammans med KG och Eva. Vi såg den andra filmen om Lisbeth Salander ( Flickan som lekte med elden), det var jätte trevligt! =) Rekomenderar den precis som den första! Helt otroligt att filmerna är lika bra som böckerna...attans synd att det inte blir några fler böcker av Stieg Larsson. Nu får vi snällt invänta film nummer tre som har premiär i november.

I förmiddags var det dax för öppna förskolan. Henric följde med idag, å jag tror att det inte var så farligt som han kanske trodde. På torsdag ska vi dit igen, då ska vi göra hand och fotavtryck av Oskars små söta fötter och händer. =)
Efter öppnaförskolan åkte vi till Henrics mormor och morfar, där fick vi lunch. Himla mysigt. =)


Henric & Oskar på öppnaförskolan.



I köket hos Gunvor & Oscar.


Imorgon är det dax för babysången i Bosvedjekyrkan, det är jättetrevligt och jag tror faktiskt att Henke planerar att följa med. =)

Jag har ju glömt att berätta att Peter (brorsan) kom hit med sin stavmixer i helgen. Han använder den inte så vi fick den av honom. Super snällt! Tack så mycket! =) Så nu har jag gjort diverse puréer med olika bra resultat... =) Imorgon tänkte jag köpa palsternacka och prova....=)

Nu är klockan alldeles för mycket... Godnatt...

Peters match och Henkes mössa.

Peters första rond, han har röda skydd.



Glömde att visa Henric i sin mössa. Han har virkat den i helgen, alldeles själv! =)


Trav & thaiboxning.

Oj oj va snabbt veckorna går snabbt. I helgen har det hänt en hel del grejer.

I fredags så stratade John Fogerty på Bergsåker. Ingen placering men kusk och tränare var ändå nöjda med insatsen. Nya friska tag nästa fredag då han startar igen på Bergsåker. =)


Oskar på trav.                                                                  Pappa och Jompa.

Igår var stora städdagen! Inte ett dugg roligt men ett absolut måste! Ska fortsätta lite med det i em, måste ju passa på när jag fått upp farten... =)

I dag har brorsan tävlat för andra gången i thaiboxning. Vi ( jag, Henke och Oskar ) åkte dit för att titta och heja på honom! =) Han var jätte duktig, vann inte sin match men gjorde det jättebra ändå! =) Vi filmade så Henke ska klippa ihop en film så ska ni få se. Återkommer med det.

Klockan 06 i morse åkte Henke och Tommy iväg och fiskade, kom hem igen vid 12- tiden. Blev ingen fisk men de hade haft kalas väder.


Peter efter sin match.                                   Hejarklacken! =)


Soluppgången i morse.

Nu ska jag laga mat! Hej Svejs!

Jag blir så kär... =)

Idag har varit en ganska så produktiv dag! =)
 Jag har rensat bland alla min kläder! Det behövdes kan jag säga...=) Det blev 2 st fulla svarta sopsäckar!!! Helt galet vad mkt onödigt jag hade samlat på mig. =)
Sen åkte jag iväg och gjorde en storhandling inför helgen. Köpte morötter, broccoli och potatis som jag ska göra puré av till lillgubben. =)

Köpte även ett par stickor och ett garn nystan till Henke...jo det är sant... =) Han har idag precis lärt sig att sticka. Gullis! Jag blir så kär. =)

Provade att koka morötter och pressa dom i potatispressen men det gick inget vidare, måste satsa på att införskaffa en stavmixer eller nåt.

Nu är min mamma här och vi ska strax åka till Bergsåker. Det är trav ikväll och John Fogerty startar så vi måste ju dit och kolla. Återkommer med resultat.




Djup koncentration... =)

 Håll tummarna för Jompa! Hej svejs!

Förkylningstider.

Sådärja...då var hela familjen förkylda! Vi är toktrötta, kraxar och snörvlar. Oskar har fått egna näsdroppar idag. Allt för min lilla plupp! =)
Oskar sover sen någon timme och Henric är hos brorsan för att titta på fotboll så jag har en lugn och stilla kväll alldels själv. Har precis ätit liten bit hallonpaj & vaniljglass med en kopp kaffe...blev sååå otroligt sugen så jag var bara tvungen! =)


Oskar var till farmor & farfar igår med Henric, badning stod på schemat
och så här trött blev han efter det! =)


Nu är det efterlyst och det är lite av ett favvo program så nu måste jag sluta!

Kramar i massor från mig till er! <3


Vägrar köpa nya kläder! =)

Nu smyger sig hösten inpå...jag tycker att det är jätte mysigt. Tända ljus, mörka kvällar, gula löv och hög/ frisk luft. Sitta i soffan och mysa med mina älsklingar. Underbart!!
Det enda som inte är speciellt kul hemma hos Granby/ Strömqvist det är att jag INTE kommer i ett plagg av mina "normala" kläder!! KATASTROF med stora bokstäver!! Vill inte köpa nytt utan istället har jag nu skaffat mig ett terminskort på F&S. Nu jäklar ska det bli ordning...men det är svårt... Visserligen tog det 9 månader att lägga på mig detta men ändå....

Igår lunchtid tog Oskar och jag bussen till Kramfors där pappa hämtade oss och så åkte vi med mamma tillbaka idag, hon skulle till Sundsvall och jobba idag. Det gick ganska så bra att åka buss med Oskar. Efter Härnösand blev han lite otålig och började skrika så då fick han komma upp och sitta i mitt knä vilket var betydligt mycket mer populärt. Förutom den skrikepisoden gick allting smärtfritt, väldigt trevlig och hjälpsam busschaufför som lyfte ut vagnen och vårt bagage.


Må så gott alla. Nu ska jag ladda inför F&S ikväll. Hej Svejs!


Lite bilder från helgen.










Uppochnervända världen....

Igår var det uppochnervända världen i mitt liv....
Det började väldigt bra... Jag var och tränade på F&S tillsammans med Therese och Anna kl 9.00 på morgonen, väldigt hurtigt och jäkligt jobbigt men jag blir väldigt nöjd över mig själv efteråt. =)
Kom hem och fixade lite och Henke åkte till någon å tillsammans Tommy, tommy hade visst köpt ett nytt fiskespö som skulle testas.
Det var då det hände.....
Telefonen ringde och jag trodde att det var en vän till mig men det var hennes man.... Catherine har varit sjuk en tid nu men det som nu har hänt hände alldeles på tok för snabbt!!
Den 11 sept på kvällen så lämnade Catherine oss... Det är så sorgligt och hemskt...visste att det skulle sluta så här men inte redan nu!! Jag gråter och är jätteledsen men jag kan bara tänka mig hur Catherines man  och tre barn mår... Livet är så fruktansvärt orättvist ibland.


Älskad och saknad!



Henric och Oskar åkte till Henrics faster Elisabeth på em. Hon fyllde 65 år och jag skulle egentligen också följa med men hoppade över det då jag inte mådde så bra...



Idag ska vi åka till Bergeforsen på flugfisketävling/flugfisketsdag, återkommer med bilder.

Ha en bra dag!

Kalas...

Nu har vi varit på födelsedagskalas hos Oscar och Gunvor i Granlo. Vi fick smörgåstårta och marängtårta till efterätt, mycket gott och väldigt dåligt för min figur som jag nu försöker trimma till en del... =)

        

       

      

Jenny och Nils var också där. Lille Nils är såååå jättesöt och han har jättemycket hår den lilla sötnosen. =)

         



Imorgon är det dax för öppna förskolan igen. Det är roligt så det ser nog både Oskar och jag fram emot. =)

Nu ska vi sova. Natti natti....


Oskar 1/3 år & Oscar 88 år!

I måndags var det den 7e så Oskar blev 4 månader då. Grattis gobubben! =)

Idag är det den 9 september och Henrics morfar Oscar fyller 88 år så dit ska vi ikväll och fira honom! Ska bli jättetrevligt, det var ett tag sedan vi var dit och hälsade på dom så det är dax nu. Som om detta nu inte räckte...det kommer mera...=) Jenny och Nils kommmer till Sundsvall idag, dom tar tåget från Stockholm. Det ska bli jätte roligt att få träffa dom! =)

Ska ta med kamera ikväll så jag får lite bilder till bloggen. Ska tänka "glöm inte kameran" som ett mantra så att vi inte åker från den ikväll... =)

Igår var jag iväg för andra gången på cirkelfys på F&S! Brorsan bangade och Anna Micha hann inte så jag åkte själv. Lika sjukt jobbigt var det och jag kommer förmodligen att få lika mycket träningsvärk...men jag får trösta mig med att det kan bara bli bättre..för sämre form än så här kan jag inte ha! =D

Igår kväll somnade Oskar i sängen tillsammans med Waldo.

   
Mina småpojkar...=)

Må så gott alla och ha en underbar dag i höstsolen!

Babysången, vilken succé!

Idag så var det premiär för babysången i Bosvedjekyrkan, både jag och Oskar tycker att det var toppen kul! Han skrattar och "sjunger" med i sångerna. Vi ska defenitivt fortsätta med det.=)
Vi var en ganska stor grupp ca 23 st barn så vi kommer förmodligen att dela upp oss i två grupper. Otroligt poppis verkar det vara. =)
Nu har jag precis ätit lunch och Oskar somnade för en liten stund sedan så nu får jag passa på att blogga lite.

Ikväll är det dax igen... andra gången gillt... jag ska gå på det där "monster" passet på friskis & svettis igen... Lika bra att köra på nu när jag har fått upp farten. =) Tror att jag förmodligen har lyckats lura med mig brorsan ikväll...Han är visserligen lite av ett träningsfreak men han ville testa något annat än kickboxningen...å jag tycker att det blir roligt med lite sällskap! =) 


Henric försökte få Oskar att hålla en fiskerulle framför kameran härom kvällen...gick sådär, Oskar var ganska skeptisk.

Nu ska jag passa på att vila lite...

Må så gott / Jenny

Ibland vet jag inte hur jag tänker... =)

Måndag igen och en hel helg har passerat ...och inte ett enda kort knäppte vi i helgen! Vet inte hur vi tänkte....=) Klantigt!
Passar på att skriva ett litet inlägg nu när Henke och Oskar är ute på en rask promnad i eljuspåret. Motion ni vet...något som vi försöker börja med här på Bågevägen 83...=)

I lördags var iallafall Oskar och jag till familjen Micha och hälsade på. Josefin var också där och vi åt kinesmat och en hel del godis... Henric, Daniel, Johan och Mattias var på hockey och sen på casinot.

I söndags var vi till Sidjön på premiären av "Alle man ut" som arrangeras av friluftsfrämjandet. Det var frågeslinga, korv/pinnbrödsgrillning och kanotpaddling. Vi gick en promenad tillsammans med Henrics mamma och sen for vi till Håkanstået och åt lunch och badade Oskar.
Allt detta utan ett enda kort! =(
Kl 18 var det dax för ett Core pass på Friskis& Svettis. Sjukt jobbigt men kände mig fantastiskt nöjd efteråt!

Idag har vi varit på Birsta och fikat med Christina & söta lilla Nova. Imorgon är det dax för terminens första babysång. Har hört så mycket bra och positivt om babysången här så det ska bli jätteroligt!

        
Lilla Nova & Novas mamma Christina                                Oskar


Oskar äter gröt


Nu är det tvsoffan som gäller och Henke har kommit hem igen! Kram på er


Som en oformlig barbamamma...

känner jag mig! =)

Nyss hemkommen från mitt första träningspass efter att Oskar kommit. Riktigt jäkla grymt. Jag måste ha tappat alla muskler och all kondition under graviditeten. Känns som om det blir en lång väg tillbaka till ursprunglig form. Kommande dagar blir jag nog tvungen att rulla ur sängen på morgornarna. =)

Tidigare ikväll när jag gjorde middag fick Oskar prova Henrics gamla gåstol som han hade när han var liten. Han var så duktig på att åka baklänges! =)



Natti natti!

Idag har Oskar varit på öppna förskolan...

för allra första gången! =)
Oskar tyckte att det var jätte roligt att sjunga och titta på alla andra barn som var där. =) Å det var inte alls dumt för mig att träffa andra vuxna som också har små bebisar. Vi var där i ca 2 timmar och Oskar somnade i princip på en endaste gång i vagnen när vi gick därifrån. Utmattad?! =)
Torsdag fm är det dax igen för ett nytt besök...vi kommer nog att bli stammisar där...=)

Oskar fick en tremänning den 8:e Augusti. En jättesöt liten Nils som bor i Stockholm. =)



Glömde bort att fota på öppna förskolan...får bli nästa gång!

 Kramar!

RSS 2.0