Fika!

Idag har jag och Tommy varit till Ljungan å kollat lite, det var fiskbart men vi väntar nog nån vecka till innan vi prövar lyckan.

På eftermiddagen kom familjen Micha på besök för en fika.


Alva käkade glass!

En helt vanlig lördag...

Idag har det vart en alldeles vanlig lördag...inte hänt något speciellt. Tråkigt väder är det också, snö och dis. Inte direkt upplyftande...
Vaknade till nyhetsmorgon där det var mycket prat om Magnus Samuelsson som vann Lets Dance och Mattias Flink som tydligen ska överklaga sin livstidsdom eller nåt. Vet inte om jag tycker att nåt av det är nåt speciellt intressant...
Mitt på dagen bar det av till Birsta för att bistå lillebror som smakråd vid sko inköp. Som tack för hjälpen så blev det lunch på Marco Polo, sallad för mig och pizza för Henke. Sån tur hade vi! =)

Ikväll så är det något som heter Earth hour. vilket innebär att vi ska släcka alla lysen å så mellan kl 20.30 - 21.30. Allt detta för miljön om jag har förstått det rätt...frågan är bara hur jag ska övertala Henric att släcka allt när det är fotboll på tv:n precis just då... Blir kanske en delvis nedsläckning...=)
Nu kikar vi på lite hockey i väntan på fotbollen ikväll.  Heja Sverige!!! 

 Må så gott!

Magen växer!


Här är en uppdatering av magen, det är inte så lång tid kvar nu!



Vecka 33 +4.


Skötbord

Ikväll har ( Henrics pappa) KG vart här och hjälpt Henric med att få vårt skötbord på plats.  Vi fick sätta det på väggen ovanför toaletten, vi tyckte att det var den bästa platsen. Blev himla bra faktiskt!  =)

    

Sen åt vi lite middag, lax med pressad potatis och romsås. Det var så länge sedan vi åt lax så det var jättegott!

 Henric har skjutsat hem KG så just nu är jag solokvist och tittar på dokumentären om Josef Fritzl, så fruktansvärt tragiskt men jag bara måste titta på den.

Börjar bli ganska trött så det är nog natten snart...

Kram på er!

Våffeldagen!

Vi har varit till barnmorskan idag för rutinkontroll, barnet mår bra plus att Jennys blodvärden var helt ok så graviditets diabetes är uteslutet. Allt är som det ska... :)


Vi fick ett paket på posten idag från Helena innehållandes en tidning och ett kuvert med lite bilder på mig när jag var liten, i tidningen var det ett reportage om Helena samt några andra lokala designers i malmö.



Länkar:
Helenas klädesblogg
Tjallamalla - här säljer de lite av hennes skapelser.

Sen så är det ju våffeldagen idag, så vi har såklart käkat våfflor med glass och blåbär.


Oj oj oj....försäkringskassan....vilket ställe...

Idag var vi till Försäkringskassan på en föräldra information. Å det kan jag bara säga...information fick vi, i massor!
Det är märkligt hur enkelt det låter när kvinnan från FK står där framme och berättar om hur vi på bästa sätt använder oss av föräldra försäkringen. När vi gick därifrån känndes det mesta solklart..men det kan jag intyga att det är det inte. =)
Vi fick iallafall tips om att ordna med bank ID för att ( för oss) förenkla ansökningar och dyl. Så det är väl bara att snällt anamma tipset från coachen! =)

I eftermiddags så var  min bror (Peter) hos och en stund och gjorde mest ingenting...umgicks helt enkelt. 
Himla trevligt!  =)



Födelsedagsbarnet i Malmö (Helena) ringde förut och talade om att vårat lilla paket kommit fram och att det var till belåtenhet. =)

Nu är det vår igen!

Konstigt väder det är nu förtiden.... Snö och blåst den ena dagen och så som idag...strålande sol och blå himmel. Helt underbart! =)

Precis pratat med Helena (Henrics syster) på msn, hon fyller år idag. Grattis gumman! =) Hon var i full färd med att baka och fixa kakor och sånt som hon ska bjuda sina vänner på, tror att de va ikväll de skulle festas på dessa. =)

Nu borde jag göra lite nytta här hemma men istället hamnade jag här....börjar jag kanske bli fast i bloggandet....?
`Du kanske börjar få rätt Helena´....=)
Ska iallafall plocka lite för att sen smita ut på balkongen till solen! =) Henric är hos tandläkaren just nu så jag är själv och då kan jag passa på att få undan lite tråkigt göra här hemma.

Må så gott!  

Söndag & dax för dusch!

Det är motormässa i Sundsvall, så jag tog en promenad dit för att titta på lite bilar å så. Jag tycker inte det var något speciellt. Dåligt med gratis saker, det enda jag fick med mig hem var 3 kondomer. =)
 
Efter middagen så var det dags för Waldos årliga bad. Inte så jätte uppskattat men han står ut. Det tar ju sin lilla tid att få han torr och det yr hår precis överallt! Men med lite tålamod och jamningar från Walle så gick det bra till slut.  Han blev så  fin! =)

         


/Henric


Vilken dag...

det har varit idag. Fullt upp från morgon till kväll. Inte så vanligt i vårat liv nuförtiden (ännu)....=)  Henric har i och för sig haft det ganska lugnt och skönt. pysslat på hemma med sina saker. Jag har varit på sjukhuset större delen av dagen. Jag startade dagen med att dricka en otroligt söt dryck på 5 min och sen provtagning före och 2 timmar efter. Tror inte att jag har någon gravid diabetes men det ska bli spännande att höra vad expertisen säger den 31:a då vi ska träffa doktorn. Efter provragningen hann jag med ett pass gravidvattengympa på sjukgymnastiken och sen en fika på jobbet...
På eftermiddagen så skulle vi hem till Henrics föräldrar tillsammans med Henrics mormor och morfar, middag stod på schemat. Lasange med kaffe och kaka efter blev det. Mkt gott! =)

Vi fick en bukett tulpaner av mormor och morfar och videkissar av Eva som hon plockat. Det är så "vårigt" och fint med videkissar.



Kvällen avslutas hemma med besök av Mattias och hans flickvän Sandra.
Som ni ser blev det en heldag med aktiviteter. =) Nu är det nog natten snart...för både Henric och mig...=)

Natti natti

Vår! =)

I morse blev vi väckta av telefonen kl 7.20, det var från lab på sjukhuset. De ville boka dag och ge mig instruktioner inför undersökningen ( Glucosbelastning) jag ska få göra. Fredag morgon kl 7.30 är det som gäller och så ska jag vara fastande från och med kl 20.00 på torsdag kväll. Själva undersökningen tror jag inte är något problem...är nog bara lite provtagning, men den där lååånga fastan ser jag inte alls fram emot.... 

 Underbart väder har det varit idag, blå himmel och strålande sol. Fantastiskt! =) Jag har suttit några timmar på balkongen och läst i solen, Henric gjorde mig sällskap en stund på förmiddagen. Så mysigt! =)



Ultraljud vecka 32

Idag var vi på sjukhuset och gjorde ett extra ultraljud av magen. Jenny har haft ont i magen ett bra tag nu, så våran barnmorska tyckte att ett nytt ultraljud vore bra. Det visade sig vara en frisk och knubbig pojke som skvimpar omkring i en aningens för mycket fostervatten! :) Pga mängden fostervatten och den knubbiga bäbisen ska vi på ytterligare ett ultraljud om 14 dagar och innan dess ska Jenny göra tester för att utesluta graviditetsdiabetes.




Vi har även haft besök av Nording och Nils idag. Väldigt roligt! :)




Ett besök på Birsta har vi även hunnit med då Jennys kläder börjat krympa. ;) 


En hel dag och kväll själv...

Måndag igen, helgerna går faktiskt rätt så snabbt.
I min/ vår värld så är det v.31+ 0 vilket betyder att det "bara" är 9 veckor kvar!  Det börjar bli ganska tungt och jobbigt för mig nu och så längtar vi efter den lilla som finns där inne... =)

Idag så har jag vart alena i stort sett hela dagen och kvällen blir densamma, men det kan vara ganska mysigt.... Henke har varit borta idag och var bara hem en snabbis och åt middag innan han skulle hämta Macke, de ska på tredje slutspelsmatchen.  HEJA TIMRÅ!!! =)

I helgen så var vi upp till min pappa i Nyland. Mamma och bror är ju fortfarande i Thailand så vi tänkte att han kanske skulle vilja ha lite sällskap...å så fick jag min hund och häst abstinens tillfredställd för ett litet tag. =)
Det blev en lugn och stilla helg med god mat, promenader och så fick jag som jag ville...vi tittade på melodifestivalen/ andra chansen. =)

                                        

Henric & Budda på promenad
Henric & Budda på promenad.


Nu e det dax för en tur till tvättstugan.
 
Må så gott! =)


Hockey & sängkläder

Idag kom Helena hit med sängkläderna hon sytt av tyget vi köpte i Gnarp. Ett rosa/blått påslakan och örngott av bäck & bölja tyg, samt ett i bomullsflanell med Disney motiv. Otroligt söta! Tack så jätte jätte mycket.



Sen var det dags för hockeyslutspelsmatch, Timrå mot HV71. Tommy hade fixat biljetter, så han bjöd med oss. Timrå vann såklart, det vart 2-1.

    

Familjedag

Jag, Jenny, KG, Eva och Helena har haft en heldag tillsammans, vi var först till Wahlmantextil i Gnarp där vi hittade lite tyger som Helena ska sy sängkläder av till spjälsängen, vi köpte ett rutigt i rosa och ett rutigt i blått samt ett med Disney motiv. Vi tänkte ha ena sidan i rosa och andra sidan i blått, så det går att välja, då vi inte vet om det är en pojke eller flicka som ska komma ut... :)

Sedan for vi vidare till Gränsfors Bruks för att titta på yxfabriken, där vi fick en liten rundtur i fabriken och se på hur tillverkningen går till av deras vackra yxor, de hade även en liten butik där jag hittade en liten handsmidd halsbandskniv, jag tyckte den var alldeles för dyr, men det tyckte inte Eva och KG så jag fick en av dom. Tack så jätte mycket!!

Jenny och Eva smet även in på krukmakeriet och köpte ett par krukor.

         

Sedan vart vi bjudna på mat hos Eva och KG, det vart torsk med pressad potatis, gott!

Ikväll ska alla vi på bio "Män som hatar kvinnor", ska bli spännande, hoppas den är lika bra som boken.

- Filmen var jätte bra tycker både jag och Jenny, rekommenderas!

Slappar Söndag

Idag har jag bara slappat och sovit, förutom en avstickare till Henrics föräldrar, jag har varit så trött hela helgen av någon anledning. Hos Eva och KG åt vi mat och tittade på lite barnkläder som Henric och Helena haft när de var små. Så söta!!

    

Min bror och mor åkte till Thailand idag, de har blivit bjudna på 14 dagars semester av min moster, vill också åka! Kanske kanske får vi nån fin present när de har kommit tillbaka,

Henric har pysslat och donat med bloggen idag, han är så duktig! :)


RSS 2.0