Duved

Så var det måndag igen...i helgen har hela familjen varit bortresta. Vi har varit i fjällen, närmare bestämt i Duved!
Daniel och Josefin har stuga i Duved så vi åkte dit i torsdags kväll och kom hem igår kväll (söndag). Henrics kompis Tommy följde också med. Grabbarna fiskade hela fredagen och till sen eftermiddag på lördag. De hade det mycket trevligt men fick tyvärr ingen fisk... När de var ute och letade det perfekta fiskevattnet så passade de på att besöka Tännforsen. Såg väldigt fint ut på de kort de knäppte. =)

        

 

Jag, Oskar och Josefin tog en rundtur inne på byn på fredag fm/lunch och sen på em var vi ute och gick en liten sväng i området runt stugan. Väldigt mysigt. =)



Till kvällen när grabbarna kommit hem så lagade vi mat och drack lite vin/öl. Så mysigt! =) Jag fixade också lite med Josefins hår, gjorde ljusa slingor. Blev väldigt fint! =)

         

Jag pratade med min syster på fredag för att kolla om dom skulle till deras stuga i Storlien, det skulle dom!
Så på lördag var det dax för ett besök i Storlien, runt 10- tiden hade vi packat in oss i bilen och var på väg. Jättefin stuga. =) Hos familjen Hansen fick vi väldigt god kycklingpaj till lunch.

         

 Efter besöket i Storlien bar det av mot chokladfabriken i Åre! Köpte helt galet god vit choklad med salta mandlar...riktigt riktigt god var den! =) Hittade också te som min kära vän Elisabeth har pratat om...det finns i stort sett bara att köpa i Jämtland, så nu när jag hittade det så var jag ju bara tvungen att passa på. Drack lite igår kväll när vi kommit hem, mycket gott te kan jag säga! =)

         

           

Söndag var det dax att åka hem igen, men innan det så hade vi bestämt att vi skulle upp på Åreskutans topp. Vi tog kabinbanan upp till toppen med Oskar i barnvagnen. Där uppe så tog vi en fika inne på cafét. Det var en cyketävling där den här helgen så det var rätt mycket folk i farten. =) Blev dock inte ett så långvarigt besök då det blåste som tusan och bara var 8 grader varmt.
Efter det så var det dax att städa ur stugan och bege sig hemåt.

         



Väldigt trevlig helg blev det! =)

Josefin och jag har nu bestämt att vi ska på friskis & svettis på tisdag, det är fortfarande öppethus så vi ska prova ett "monsterpass" (cirkelfys) som jag är nyfiken på! =) Så nu är det peppning så att ingen av oss bangar! =)

Nu vill sonen ha lite uppmärksamhet. =) Må så gott alla!


Bärstol och puré!

Min mamma har sovit hemma hos oss igår natt, hon har jobbat så att det passade bättre att göra så än att åka hem till Nyland. Vi tog en promenad tillsammans med Peter och Sally idag i det fina vädret, jätte härligt! =) Under den promenaden så lyckades  Oskar pillra in tummen i munnen. Så söt! =) När han väl får ordning på händer och fingrar så kommer han att bli en riktig tummsugare. =)

    

Jag hade tänkt åka och träna ikväll på Friskis & Svettis, dom har öppet hus i 2 veckor nu och jag känner att det börjar bli dax att röra på mig igen... =) Men som sagt var...jag hade tänkt träna....det blev svampskogen med Henrics föräldrar istället. Ungefär 2 timmar i skogen med Oskar på magen det är träning det med! =)

       
         

I mitt förra svampinlägg skrev jag att det är ganska tungt och obekvämt att bära Oskar i bärsele en längre stund...då fick jag en toppen kommentar av Jenny..de har en bärstol som vi kunde få låna. Så ikväll efter svampskogen så bar det av till Klingsta för att hämta den.



Vi var ju så klart tvugna att testa den nästan omedelbart!

Oskar har också fått provsmaka puré idag för första gången, vi videofilmade det såklart! =)



Nu är klockan mycket så nu ska vi strax krypa ner i sängen.
Godnatt å sov så gott!

En dag i svampskogen =)

Idag var det dax för ett besök i svampskogen med familjen Micha.
De har några super svampställen upp mot Hassela som vi har besökt idag. Solen lyste på oss så det var jättehärligt och vi hittade helt galet mycket svamp, det var nästan så att vi inte ville sluta plocka. =) Oskar har varit med hela dagen, han har suttit i bärselen och sovit. Det är inte så jätteskönt att bära Oskar i bärsele då han är ganska tung så nu har vi börjat spana ordentligt efter en riktig bärstol.

        

         

         

         




Nu har vi ätit, Oskar har somnat och vi ska alldeles strax slå igång en film.

Hej Svejs!

Regn regn och ännu mera regn....

Det bara regnar å regnar...jätte tråkigt. Känns som om det blev höst jätte snabbt...

Igår kväll var jag med några vänner ( Pia, Elisabeth och Sara) på Tandoori house och åt en god middag och drack en del gott vin. Inte alls dumt!  Efter det så gick vi vidare till Bishops arms och drack lite mera vin.... =)  Jag smög in hemma runt 01.30 - tiden och vaknde med  lite huvudvärk runt 06 av att ett par små fötter i sidan.  Låter det inte underbart! ? =)

    

Idag skulle vi till Eva och KG för att Henric skulle fixa klart sin spötub. Han tog bilen dit och Oskar och jag tog en prommis i regnet, det var faktiskt inte alls dumt. Lite varmt och blött blev det innan vi var framme...det sista gäller bara mig då Oskar sommnade ca 10 min in på promenaden. =)

       

Ikväll så var vi bortbjudna på middag till Mattias Glad. Josefin och Daniel var också där. Vi fick kött, potatisgartäng, sallad, vitlöksbröd och så hade Daniel och Josefin bakat en sockerkaka. Allt var fantastiskt gott! =) Det blev lite guitarhero för grabbarna också.

         



Så här trött blev Oskar på hemvägen.. =)

Nu är vi hemma och laddar inför ett besök i svampskogen tillsammans med familjen Micha imorgon. Ser fram emot det då det ska var soligt och fint väder imorgon. =)

Natti natti..


Lattemamma...ett uttryck jag börjar förstå... =)

Vi har som ni kanske förstår av rubriken varit på stan och fikat igen...=) 
Idag har vi träffat Sara Holm över en fika.
Jätte trevligt!  =) Hon ska åka till Norge och jobba som sjuksköterska i höst och behövde lite tips och råd och kanske framförallt ett litet peptalk! =)
Helt övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst, väldigt trevligt att arbeta hos "grannarna". =)
Efter fikat så blev det ett varv på stan och så klart lite shopping till Oskar. Han fick en ny mössa på P.O.P och en ny jacka/anorak , jättefin men den är lite stor just nu så vi får vänta ngn månad innan den kan användas. =)




Stora killen sitter i en egen stol på café


Ikväll var vi en sväng till Eva och KG. Henke skulle ordna något med en tub till sitt fiskespö....

   
Oskar sommnade i bilen på väg till farmor och farfar...




Nu är det natten.

Natti natti...

Tittut!


Bad på Håkanstået.

Ikväll har Oskar badat hemma hos farmor och farfar. Han tycker att det är jättemysigt att bada i badkar, som tur är....å jag tycker att det är jättebra att få "blötlägga" honom ordentligt emellanåt så att han blir riktigt ren. Tror inte heller att det är så dumt med tanke på framtida babysimning...=)


Badkillen! =)

Brorsan och Sally var hit på en kaffe tidigare idag å titta va lilla mysfia gjorde...



Nu måste jag titta till brödet jag håller på att göra.... =)

 Hej Svejs!

Sundsvall - Malmö ToR

Har ju glömt att blogga om vår kommande semestertripp till Malmö! =)

Vi ska åka tåg ToR till Malmö i Oktober. Vi åker på en torsdag morgon och kommer tillbaka till Sundsvall på tisdag kväll. Min lillebror Peter ska också följa med, han ska bo hos vår bror Kjell-Arne och vi ( Henke, jag och Oskar) ska bo hos Henkes syster och Niklas. Vet inte riktigt vad vi ska göra ...mer än att tokmysa och att en dag är bokad för ett besök i Köpenhamn. Ska bli fantastiskt roligt! Ser fram emot det jätte jätte mycket! =)
Så roligt att ha något sånt här att se fram emot i höst! =)



Hej Svejs!

Oskar & Henric går offroad...=)

Vi gick och hämtade Sally för vi tänkte ta en liten kvällsprommis ikväll och testa en ny stig....skulle vi aldrig gjort! =)
Stenar, stubbar, rötter och jättestora vattenpölar var vad vi fick hoppa mellan och krångla vagnen med Oskar över...så vi bestämde där och då att den stigen tar vi aldrig mer med vagnen..=)

Tog iallafall en fin bild på Henke vid en bäck.



Nu är det snart natten. Oskar har äntligen sommnat, han blev pigg som tusan av promenaden. =)

Natti natti

ännu mera bröllop! =)

Så var det gjort...sommarens sista bröllop är över! =)
I lördags så gifte sig Andreas Nording och Tilde Johansson. De gifte sig i GA kyrkan och hade festen på kårhuset. Riktigt bra upplägg. Gillar att det blev så tillgängligt inne i stan. =) Det var ett mycket vackert bröllop, mycket god mat och en himla bra fest enligt Henke...jag åkte hem ca kl 21. Oskar var hos farmor och farfar så jag hämtade honom och sen for vi hem och myste i sängen... =) Henke ramlade in ungefär kl 02 på natten...i betydligt bättre form än sist på Therese och Henriks bröllop....=)
Jag skulle nämligen jobba på söndagen så han visste att han och Oskar skulle spendera dagen tillsammans...å då kanske det inte är så kul att vara superbakis....=)

Jag jobbade som sagt var i Söndags...inte på mitt vanliga jobb utan på årets Selångermarknad. Brukar göra det varje år. Henrik, Oskar, Eva och KG tog en prommis i regnet till marknaden. Det hände inte dett dugg så jag kunde gå i lugn och ro med dom på marknaden... Toppen bra! =) Det enda som blev införskaffat var 10 par strumpor till Oskar...och inte att förglömma...korv till Henric!  Väldigt viktigt! =)


         

         

         

         





Många många kramar / ~Jenny~

Catrine...om du läser detta...Massor med kramar från oss till dig!! Jag tänker på dig varje dag!  Ses snart när du piggat på dig. ~Jenny~



Svensexa....

Idag har det varit en sån där otroligt varm dag igen, känns nästan som om man är utomlands. Jättehärlig kväll! =)

Oskar och jag har varit hemma själva större delen av dagen, Henke har nämligen varit med och fixat Andreas Nordings svensexa som gick av stapeln idag swå han åkte hemifrån redan 7.15 i morse. Svensexan började med att de hämtade Nording hemma hos sig, sen blev det forsränning nedför Ljungan med picknick och bad. Eftermiddagen spenderade de på stan bland alla drakbåtsfestande personer. Stackars Andreas fick bära kilt och läderkeps...och som om det inte räckte så fick han paddla i Selångerån på en surfingbräda från Navet och upp förbi all publik som stod och tittade på drakbåtarna...
Jag och Oskar hade åkt hem till Daniel och Josefin.  Vi skulle förbereda maten och fixa lite i lokalen dit grabbarna skulle sen efter stan. 
Josefins mamma och syskonbarn från Skövde är och hälsar Daniel och Josefin så Oskar och jag fick träffa dom idag. Vi hade så mycket att göra med maten till grabbarna så själva åt vi pizza till middag. Inte heller dumt kan jag säga... =)
Oskar och jag åkte hem vid 21- tiden å då var det dax för bastning nere i festlokalen.
Det var väl i stora drag allt för dagen...ska bli spännande å höra mer imorgon och titta på kort. Forsränningen blev tydligen filmad så det ska bli skoj att se sen. =)


Oskar i kökssoffan! =)

               
Josefin, Julia och Oskar.    Fotoshoppat det enda kortet jag fick från svensexan ikväll! =)

Min bror från Malmö har varit uppe i norr och hälsat på i  veckan som varit och imorgon så kommer han och hälsar på oss. Jätteroligt! =)

Oskar sover gott sen länge och jag har parkerat i soffan men känner att det snart är dax för sängen för mig också.
Natti natti

Bio.

Vi har varit på bio ikväll, vi såg - The taking of Pelham 123.  Den var helt ok, spännande å så men jag tycker att det var lite små trist slut....men men man kan inte alltid få som man vill!  Den var helt klart sevärd. =)
Det är tydligen inte en biokväll fredagkvällar...Bra tycker jag, då blir det inte så jättefullt  och trångt i salongen. =)
Oskar var ju som ni förstår inte med på bion..
Innan bion var vi hem till Oscar och Gunvor, där var också Eva och KG. Vi fikade lite idär nnan vi åkte och (lill)Oskar följde med farmor och farfar hem till Håkanstået där vi hämtade honom efter bion.


StorOscar & lillOskar.


Oskar i full färd med att krama Pingu i sitt nya babygym! =)


Nu ska vi strax skutta i säng...Henke har nämligen en hel del att stå i imorgon...berättar mer imorgon. =)

Han är så duktig lille John!

Ikväll så startade "min" lilla pålle John Fogerty på Dannero. Härligt väder med strålande sol var det! Det blev en toppenkväll då "Lill Jompa" sprang som en kanonkula och kom på delad 2a plats vilket gav honom en tredje plats i slutänden. Mycket nöjda och glada blev vi alla!!! =)



Kram kram Jenny

RSS 2.0