En ny kamera.

Idag har vi fått hem vår nya kamera, en Nikon D3000. Tjoho va roligt! Blir jättefina bilder! =)
För övrigt har det varit tvätt och planeringsdag idag. Vi åker till Stockholm i morgon lunch för att fira nyår med Henkes kusin Mattias och hans sambo Ann-louise. Ska bli superskojigt. =) Dom köpte alldeles nyss hus så det blir extra roligt att få se det. =)
Ikväll har vi varit och hälsat på Henrics moster, hans andra kusin som är hemma med Oskars lilla tremänning Nils. Det var även Helenas sista kväll i Sundsvall för denna gången, de åker hem till Malmö imorgon. Ses snart igen!! =)




Nu måste jag packa lite...

Hej Svejs...

Så var julen över....

God fortsättning på julen allihopa!

Julen bara susade förbi känns det som. Vi började kvällen innan julafton med en uppesittarkväll hemma tillsammans med Helena. Bingolotto, hemgjord pizza och vin blev det. Väldigt gott var det!! =)

Julafton var vi hemma hos Henrics föräldrar tillsammans med Peter & Sally och Henrics släkt. Oskars första julafton blev toppen! =) Mycket god mat och trevliga människar och Oskar skötte sig exemplariskt! =)

                               

På juldagen så åkte vi till mina föräldrar där det blev ännu mer julmat och paket. Oskar provade sin nya pulka där, den fungerade perfekt. Han blev alldeles tyst när vi satte honom i pulkan och drog iväg med honom. Det var nog lite spännande! =)
 Vi sov över där och kom hem i em runt 15- tiden.

 

Vi var bara hemma någon timme och packade upp för sen bar det av till Håkanstået igen. Oskar skulle få prova sin nya badstol och badleksaker. Även den fungerade perfekt! =)




Nu sover en trött liten pojke och vi ska bara mysa i soffan ikväll....


Kram allihopa.....


God Jul!

Midvinternattens köld är hård,

Stjärnorna gnistra och glimma.

All sova i enslig gård

djupt under midnattstimma.

Månen vandrar sin tysta ban,

snön lyser vit på fur och gran,

snön lyser vit på taken.

Endast tomten är vaken.


På nya äventyr...

Idag har Oskar provat gåstolen ordentligt...vilket ledde till oanande möjligheter. =) Han har haft ett eget litet äventyr i köket... Sötast i stan var han idag! =)


Lådor är roliga...



Skrammliga kastruller kan vara roliga och ganska otäcka...


Ikväll har jag varit ute på vift... Var och fikade med Pia och Elisabeth, väldigt mysigt och välbehövligt. Så skönt att få komma ut och bara jag ibland... Nu sover plutten och vi ska mysa i soffan en stund.

Kramar till alla!!

Dan före dan före dan före dopparedan!

Snart är det julafton bara några få dagar kvar nu! Ser fram emot det jättemycket! Ska bli så roligt med Oskars första julafton, det ska filmas och fotas kan jag lova! =)

Helgen har ju sprungit förbi i vanlig ordning... I fredags så sov Helena över hos oss, jätte mysigt. Henke och jag fick sovmorgon på lördag. Super härligt!!! Tackar vi så mycket för!! =)
Daniel och Josefin flyttade i helgen så Henke var där och bar kartonger på lördag, då var Oskar och jag bara hemma och myste...
Söndag då var det dax för en fikaturné. Vi började med ett adventsfika hos familjen Nygren. Det bjöds bla på glögg, pepparkakor m ädelost och skumtomtar ! Väldigt trevligt! =)




Efter det fikat så fortsatte vi ut på Alnö hem till Henrics faster. Det var roligt för jag har bara träffat Elisabeth tidigare och inte Sören. Runt 19 tiden var vi hemma igen med en aningens speedad son, blev dåligt sovit på dagen så han blev riktigt övertrött när vi kom hem...men men det gick ju de också! =)

Idag har vi kockat...lagt in sill och gjort senap. Spännande minsann! =)



Nu är Henke på innebandyträning och jag bloggar å dricker kaffe fast jag borde nog börja med middagen..=)



Oskar har fått låna en gåstol av Alvin. =)


Hej Svejs


Ny bilstol!

Imorse kl 10 hämtade vi Helena och Niklas på tågstationen, de har åkt hela natten från Malmö. Jätteroligt att dom har kommit hem över jul! =)
Lunch blev det på Håkanstået, Henke och jag smet iväg en timme för att hämta Oskars nya bilstol som kom idag. Nu sitter den på plats och den passar lillprinsen alldeles perfekt!!


En trött liten kille i sin nya fina stol...=)

Oskar hann också med ett bad med farfar innan det var dax för hemresa...nu ligger både Oskar och pappan och sover. Dom var så trötta när vi kom hem. Själv så väntar jag på sista avsnittet av Biggest looser på 5:an...det är otroligt amerikanskt men man blir faktiskt litet peppad att sätta fart med både diet å träning måste jag erkänna..=)


Henke provar Helenas julklapp från Niklas...Är han inte söt i rosa lurar? =)


Oskar leker med farfar i lådan som bilstolen kom i...




Nu är det tv dax...  Hej Svejs!

Julgodis!

Idag har vi bara tagit det väldigt lugnt, pysslat på hemma bara. Endast Henric och Oskar har varit ute i snön, de åkte iväg till Nordichallen för att träffa farfar samtidigt som dom skulle handla lite.

Ikväll har Daniel och Josefin varit här och gjort julgodis. Mozartkulor och knäck blev det. Mycket bra initiativ Jossan och tack så jätte mycket!! =) Kanske har vi påbörjat en ny tradition?!?! =)


Här är vi i full färd med Mozartkulorna...



Hacka nötter och fixa fram knäckformar blev grabbarnas göra...



Daniel och Oskar busar...=)



Jag rullar kulor som bara den! =)



Sen kunde vissa inte hålla sig från att bli lite barnsliga...




Oskar hade feber och var lite gnölig men kämpade på och skrattade en hel del iallafall...jag känner mig lite febrig och krasslig också..har så ont i halsen. Vill inte bli sjuk nu...

Nu ska vi bara mysa en liten stund innan det är dax för sängen.

Natti natti

Nya glasögon.


Oskars första lussefirande!

Idag har vi varit med babysången och lussat i Sköns församlingshem. Oskar var en jätteduktig pepparkaksgubbe.  =) Pappan och farfar filmade.




Mina glasögon hade kommit idag!!! =) Gissa om jag är glad för de!!! Känns lite ovant men jag är jätte nöjd! Ska se om jag får till en bild så ni får se.

Nu blir det mys i soffan! =)

Hej Svejs...







Sandra & Loke

Idag har Oskar och jag varit och hälsat på Oskars tremänning Sandra. Hon har en amstaff hane på 7 månader som heter Loke. Superdupersöt kan jag bara säga!! =) En riktig sötnos som tyckte sååå mkycket om Oskar! =)


Oskar & Sandra



Loke


Efter fikat hos Sandra åkte vi hem och hämtade Henric för att fortsätta till Håkanstået där det stod badning för Oskar på schemat.
Nu sover Oskar och Henke är hos brorsan för att titta på fotboll.

Fick ett mail idag från Lensway att mina brillor var skickade!?!?! Kan det verkligen stämma? Väntar med STOR spänning på posten imorgon. =)

Imorgon är det dax för lussefirande i kyrkan. Kl 12.00 ska hela familjen till kyrkan för gröt och skinksmörgåslunch och sen kl 14.00 ska Oskar vara pepparkaksgubbe i luciatåget, alla mammorna ska ha konfirmandkåpor på sig. Henke ska filma och fota så vi återkommer med bilder. =)

Nu ska jag lägga upp benen i soffan!

Hejs Svejs!!

Brillormar och fler bissingar!

Jag har idag varit och gjort en synundersökning, utifallatt min syn skulle ha blivit sämre men den var ungefär den samma så nu har jag beställt nya glasögon. =D Tjoho!! Jippi!!!
Provade att beställa genom Lensway. Jag har haft 4 st bågar hemma som jag testat och valde ett par av dem. Gjorde beställningen ikväll och det står preleminär leverans imorgon..kan det verkligen stämma?!?! Ska iallafall bli roligt med nya och de kostade endast ca 750kr!!! Helt otroligt!! De blir julklappen från Henkepenke! =)

Oskar har haft det lite jobbigt i några dagar, han har varit mycket gnällig och gnölig. Misstänkte att det var fler tänder på gång...å mkt riktigt så är det en framtand på väg så nu går han på Ipren för att livet som bebis inte ska var så jobbigt...=)


Oskar och Sally härom kvällen... Notera greppet Oskar har.. =)



Henke och Oskar sover redan och jag börjar känna mig lite tung i ögonlocken...så det är kanske dax att göra dom sällskap.

Natti natti.

Några händelserika dagar...=)

Måste bara få tala om vad Henric sa till mig idag...vi satt och pratade om gårdagens fest och livet i allmänhet och då säger han att för honom så känns allt så himla bra, livet känns komplett nu! Nu är det liksom bara att leva på... Ja vad ska man säga...jag blev så rörd att jag började gråta för precis så känner ju jag...Världens bästa Henric de är precis vad det är! ♥♥♥♥♥♥

Det har hänt en hel del den här helgen...

I torsdags så var vi upp till mina föräldrar i Nyland. Vi stoppade till lite i Härnösand på Dollarstore, blev lite smått och gott inhandlat. =)


Oskar hos mormor och morfar. =)

I fredags var det dax för julbord på Altinska. God mat och trevligt ställe. Blev dock en ganska komisk start på det hela. Killen som serverade oss välte ut en flaska öl på bordet och KG, Henke skulle slänga över servett till KG så att han kunde torka upp det och då välter han Evas vinglas...så vårt bord badade i vin och öl! Stackars killen skämmdes som bara den...men allt gick ju bra så det gjorde ju inget! =)
Peter var hemma med Oskar.



Igår fm så var Oskar hos farmor och farfar medans Henke och jag var och spelade frisbeegolf tillsammans med Daniel, Jossan, Johanna, Mattias, Johan och brorsan. På em gjorde Henke revbenspjäll som vi skulle äta idag.


     Frisbeegolfarna                         Ribs


Lördag kväll var det dax för födelsedags fest!! Daniel fyllde år så vi var bjudna på middag. Det blev en toppen kväll med god mat och dryck. Vi sjöng singstar så vi var hesa och kvällen slutade...hör å häpna...på Oscar!! =) Oskar var hemma med farmor och farfar,de blev avbytta av mamma som sov hos oss igår natt.




På Oscar mötte Henke en kändis när han var på toaletten....


Ser ni vem det är....=)

Idag har vi slappat och ätit upp Henkes supergoda revbenspjäll! =)

I tisdags var det den 1 Dec och Oskars namnsdag. Eva och Kg var förbi på middag och hade såklart med sig en liten present till Oskar. =)


Oskar med sin nya tygbok. =)


Nu ska jag titta tv.

Hej Svejs


RSS 2.0