Nu ska vi buzza blöjor!

Nu har blöjorna kommit från Buzzador!

Det är Pampers active fit strl 4 som ska sättas på prov! =) Har ett gäng blöjor att dela ut så hojta till den som vill testa. =)


Bild från faster

 

Oskar provar faster Helenas björn*****.

Valvaka

Nu är valvakan igång! Spännande! =)

Idag blev det ganska många kort knäppta så här kommer ett gäng till.



Söndag och valdag.

Sä där...då har vi varit och röstat. Gjort vår plikt liksom. =) Jag tycker att det är lite spännande och ska bli roligt  att se ikväll hur det går men Henke tycker att det är urtrist.
På väg från val lokalen så gick vi förbi high chaparall och dagis. Väääldigt roligt tycker lillgubben! =)

  


Oskar har lärt sig nya trix...det är mycket klättra och sitta på saker just nu för vår lilla galenpanna. =)







Min stora duktiga dagiskille!

Nu har vi varit på dagis i tre dagar och det går jätte jättebra!! Idag har jag suttit och stirrat för mig själv ute i personalrummet medans Oskar har varit med sin fröken Karin. Idag har han sovit på dagis för sörsta gången, det gick super!! =)
Ikväll blev det middag hos Granby/ Nordströms. Det tackar vi för.  Mycket gott!!

Niklas och Oskar tittar på barbapappa. =)




Ikväll så bestämde vi att nu är det dax för Oskar att sova inne på sitt rum, nu när det verkar vara förändringstider så passade vi på att läsa en gonattsaga ur den nya boken som kom med posten. Sagt och gjort så flyttade vi in spjälsängen och nu sover lillgubben. Mysigt värre blev det! =)

Nu blir det lite hockey innan det är dax för sängen.
 Må så gott.

Buzzador

Jag har kommit med i en kampanj från Pampers. Vi ska prova Pampers active fit. Givetvis så ska mina vänner också få prova! =)


Är det ngn som på en gång vill ha lite blöjor att prova så säg bara till!


Shoppping!

Nu duggar det tätt minsann mellan inläggen! =)

I em var vi som jag skrev tidigare till Christina & Nova. Fika och en massa surr blev det. Väääldigt trevligt och gott. Nova hon hade minsann blivit en riktigt stor och busig tjej. Riktigt sprallig, sådär så det spritter uti i hela kroppen och hon inte kan stå stilla. Suuuper gullig!! =)



Ikväll blev det shopping av ytterkläder till lillgubben.
 
* Täckjacka och täckbyxor, 50% rabatt pga förra årets färg...inte gör det mig nåt! =)
* Fodrat regställ. Byxorna har som en fleeceväst fastsatt på byxorna. Känns varmt, mjukt och skönt.

Har nu kollat märkning av kläder och packat inför första dagen på dagis imorgon. Nåt lite märkligt är att nu börjar jag bli nervös...varför liksom?! Är det kanske lite separationsångest som ger sig till känna...



Ikväll har jag beredskap på jobbet så det blir en stilla kväll här hemma i väntan på ev jobb.


Helenas vegetariska paj.


Börja med att riva grönsakerna. Stek dem i olja grönsaksbuljong samt kryddor- medan du börjar med pajdegen och sätter skalet på förgräddning! (Stek bort vätskan) Låt grönsakerna stekas under tiden på låg värme. Gör toppingen medan du har skalet i ugnen.
 
Pajdeg (kör helst i matberedare)
Deg: 3 dl mjöl, 150 g smör, 4 msk vatten
Förgrädda 10 min, 225 grader.
 
Fyllning
Morötter ca 4 st + Zucini ca 1 st (samma mängd av båda)
Grönsaksbuljong 2 st
Vitlök 1 st klyfta eller efter smak
salt
peppar
vatten
= Lägg i det förgräddade pajskalet
 
Stanning
Grädde 1 dl
Mjölk 2 dl
Ägg 2 st
Dragonkrydda efter smak
Vitpeppar (lite eller efter smak)
= Vispa och häll över pajen
 
Topping
Riven ost
Pumpafrön (toppa före gräddning eller efter)
 
175 grader ca 20-30 minuter
 

Middag hos Granby & Nordströms...

Har fått lite bilder från middagen hos Helena & Niklas i fredags. Var himla trevligt, mycket god mat! Har bett Helena om ett recept på en supergod vegetariskpaj.
Paj är ju nåt som funkar att frysa in och är den vegetarisk är det ett måste då jag och Oskar är ganska ensamma om att äta grönsaker här hemma...
Så snart jag har receptet så delar jag gladeligen med mig. =)








Nu sover gubben och sen på em ska vi åka och hälsa på Christina & Nova. Det var sååå jättelängesen vi sågs så det ska bli himlarns trevligt!


Snart är det dax.

På onsdag börjar lillgubben inskolningen på riktigt, den börjar kl 09.30 och så ska vi stanna på lunch. Väääldigt spännande ska det bli! =)

Idag var vi på dagis en liiiten stund på fm, vi gick hem när det var dax för dagisbarnen att gå in för lunch. Det har varit lite svårt att gå hem från dagis de senaste gångerna därför att Oskar vill också jätte jätte gärna gå in. Lillhjärta tycker att det så roligt på dagis!

Ikväll så blev det 2 varv på spåret. Mycket nöjd med mig själv! =)



Lillgubben vill absolut ha på sig pepparkaksgubbe hatten som är för liten och åka bakfram på en liiiiten lastbil! Det ser kul ut på bild...ni skulle se det live! =)

Dax för lite fix. =)

Alltså det är ju för hemskt hur bloggen ser ut nu!!
Ska jaga på Henric i helgen så att han fixar, för så här kan det INTE se ut.

Snart så är det ordnat!! =)

Hej Svejs

365 korta godnatt sagor..

som jag har letat denna bok! Tydligen har det varit slut hos leverantör hos alla, men idag fick jag ett mail att den finns i gen!!! Tjoho! =) Tror att den är jättemysig och väldigt lagom. Så fort den kommer ska här införas en godnattsagorutin. =)



I förrigår var det pannkakedax här hemma. Tunnpannkaka med blåbär och grädde blev det. Gillades av alla. =)
 

Igår var det födelsedags kalas för Henrics morfar. 89 år blev Oscar. Det bjöds på smörgåstårta, väääldigt gott! =)

Igår var Oskar och jag en sväng på stan efter öppnaförskolan. En spargris och tyg till en ny gardin på Oskars rum blev det. Hittade ett tyg som var nedsatt till 20 kr/m. Alldeles lagom pris tycker jag! =) När vi kom hem från kalset så satte jag mig självklart vid symaskinen...måste skaffa en egen maskin som funkar, det är ju sååå roligt att sy! =)



När Oskar vaknar ska vi ner på stan för en till gardintygs spaning. Måste ju passa på när vi lånat hem en symaskin. =)

Hej Svejs

Dagis!

Nu har vi fått dagisplats. Lillskogens förskola blir det from den 15 sept. Tror att det kommer bli toppen för lillgubben.  Idag har vi varit dit på ett litet studiebesök. Oskar gick igång "som vanligt" när det är många barn och mycket att leka med! =)



Nu har jag en stek på gång! Inte illa va!?!?! Tänkte att det blir gott ikväll till middag. Jag jobbar mellan 16-18 så det blir skönt att maten i princip är klar. =)

I fm när jag var på Citygross så hade de sushi i kyldisken. Jag har aldrig ätit sushi och inte heller mamma som passade Oskar så jag slog till. Sushi till lunch lät ju bra tyckte jag....men nu vet jag att det inte är ngt för mig eller för mamma.

Nu ska jag försöka fixa och dona lite.

Hej Svejs

RSS 2.0