Helenas vegetariska paj.
Börja med att riva grönsakerna. Stek dem i olja grönsaksbuljong samt kryddor- medan du börjar med pajdegen och sätter skalet på förgräddning! (Stek bort vätskan) Låt grönsakerna stekas under tiden på låg värme. Gör toppingen medan du har skalet i ugnen.
Pajdeg (kör helst i matberedare)
Deg: 3 dl mjöl, 150 g smör, 4 msk vatten
Förgrädda 10 min, 225 grader.
Fyllning
Morötter ca 4 st + Zucini ca 1 st (samma mängd av båda)
Grönsaksbuljong 2 st
Vitlök 1 st klyfta eller efter smak
salt
peppar
vatten
= Lägg i det förgräddade pajskalet
Stanning
Grädde 1 dl
Mjölk 2 dl
Ägg 2 st
Dragonkrydda efter smak
Vitpeppar (lite eller efter smak)
= Vispa och häll över pajen
Topping
Riven ost
Pumpafrön (toppa före gräddning eller efter)
175 grader ca 20-30 minuter

Kommentarer
Trackback